Back App

Back App er effektiv for ryggen

BackApp er en unik stol for deg som plages med vond rygg eller for deg som ønsker å forebygge ryggplager!

Back App balansestol er den ideelle stol som optimaliserer sittestilling gjennom åpen hoftevinkel og balansert ryggsøyle. Dokumentasjonen viser at når du sitter i balanse på Back App jobber musklene mindre enn halvparten så mye som når du sitter på en ordinær kontorstol. Når du beveger deg trenes musklene som støtter ryggsøylen. Bevegelsen for å finne balansen kommer rett og slett fordi du sitter på Back App.

Det unike med Back App er at bena ikke er fiksert i gulvet og stolen vipper seg derfor rolig rundt en sentral akse når du beveger deg. Dette gjør at balanseutfordringen konsentreres akkurat dit vi ønsker å ha den – til korsryggen. Back App styrker og trener opp de dype indre muskelgruppene rundt ryggsøylen din. Når du sitter på Back App må musklene som støtter ryggsøylen jobbe for å holde balansen – det gir en aktiv og riktig sittestilling som gir deg sterkere rygg!

Back App er like mye et treningsapparat som en stol. Varier balanseutfordringen ved å skru på kula – skrur du kula lengre nedover blir stolen mer ustabil og gir større treningseffekt og mer balanseutfordring for hele ryggsøylens støttemuskulatur.

BackApp vil kunne bidra til bedre ergonomi i din arbeidshverdag. Fordi du sitter høyere på en BackApp enn på en vanlig arbeidsstol er det viktig å tilpasse høyden på skrivebordet. De fleste skrivebord kan heves ved å skru på bena. Et hev/senk bord passer glimrende til Back App.

Å sitte på Back App er en treningssak. I begynnelsen kan det hende du blir litt sliten i korsryggen av å sitte for lenge – det er fordi musklene aktiveres i stor grad og ofte har disse begrenset utholdenhet. Etter å ha brukt Back App noen uker, klarer du å sitte i lengre perioder. Back App stolen gir en dynamisk sittestilling, som øker blodgjennomstrømningen og virker forebyggende og lindrende på ryggsmerter.

Back App anbefales av en rekke fagpersoner – fysioterapeuter, kiropraktorer, ergonomer, etc – over hele landet.

Riktig sittestilling:
Setets utforming gjør at man blir sittende med en avspent stilling i hoftene og blir ”tvunget” inn i en naturlig svai i korsryggen. Mellomvirvelskiver og ledd i ryggen får best mulige belastningsforhold

Du sitter trygt:
Prøv deg frem ved å vippe i alle retninger så du blir trygg på stolens bevegelser. Du vil da merke at den ikke tipper og at demperingen under fotplaten demper bevegelsene på en myk og behagelig måte.

Stadig bevegelse:
Ved at man stadig er i bevegelse og søker balanse, vil ryggsøylens støttemuskulatur stimuleres kontinuerlig. Bevegelsen og sittestillingen vil bedre blodsirkulasjon lokalt i ryggen, samt i hofter og ben.

Skru på kulen:
Graden av balanseutfordring kan justeres ved å skru kulen midt i fotplaten opp eller ned. Jo lengre ned kulen er, desto mer balanseutfordring. Start med kulen høyt oppe for en trygg tilvenning.

Muskler i balanse:
Det unike med Back App er at man har bena på benplaten og ikke på gulvet. Back App vipper seg rolig rundt en sentral akse når vi beveger oss. Dette gjør at balanseutfordringen konsentreres akkurat dit vi ønsker å ha den – til korsryggen.
BackApp er et ergonomisk hjelpemiddel til en bedre arbeidshverdag. Ta gjerne kontakt med oss og vår ergonomi / ryggspesialist vil kunne svare deg på dine spørsmål vedrørende riktig sittestilling og evt andre forebyggende tiltak.

BACK APP 2.0
På Back App 2.0 sitter du med føttene på en fotplate polstret med et mykt dempemateriale. Sammen med bevegelsene som oppstår når du balanserer på den sentrale kula, fører dette til den gode komfortable følelsen du opplever mens du sitter. Det er en stol som gir deg noe ekstra.

BACK APP WHEELS
Back App med hjul. Du beholder sittekomforten men med mulighet for å bevege stolen rundt på gulvet. Det er enkelt å oppgradere til Back App Wheels som du kan sette under din stasjonære Back App stol, og vips så har du hjul på den.

Produktinformasjon

Back App er tilgjengelig i følgende stoffer:
• Ull «Nordic Wool» (88% wool and 12% Polyamide) i svart
• Alcantara (komposittmateriale) i svart, antrasitt, rød og blå (standard) og forskjellige spesialfarger
• Kunstlær «Skai» i svart
• Elmosoft Lær i svart

For mer informasjon og vedlikeholdstips, vennligst besøk følgende websider:
Alcantara (komposittmateriale)
Nordic Wool (ull)
Synthetic leather (Skai Palma)
Elmosoft Leather

Hvordan Back App virker:

Videoer:
http://backapp.eu/no/om/

Medisinsk dokumentasjon og anbefalte artikler:

Manual Therapy (Volume 17, Issue 6) Pages 566-571
«Can we reduce the effort of maintaining a neutral sitting posture? A pilot study». Kieran O’Sullivan, Raymond McCarthy, Alison White, Leonard O’Sullivan & Wim Dankaerts 2012.

«The effect of a novel dynamic chair on seated energy expenditure.» Aofie Synnot, Wim Dankaerts, Kieran O`Sullivan»

Ergonomics (Volume 55, Issue 12) pages 1586-1595
«Lumbar posture and trunk muscle activation during a typing task when sitting on a novel dynamic ergonomic chair». Kieran O’Sullivan, Raymond McCarthy, Alison White, Leonard O’Sullivan & Wim Dankaerts 2012.

Ergonomics (Volume 56, Issue 4) pages 650-658
«Specific flexion-related low back pain and sitting: comparison of seated discomfort on two different chairs» Mary O’Keeffe, Wim Dankaerts, Peter O’Sullivan, Leonard O’Sullivan& Kieran O’Sullivan 2013.

Video link Back App 2.0

Video link Back App 360